27 syyskuun, 2020

Oulu opiskelijakaupunkina

Vaikka Rovaniemeltäkin löytyy yliopisto, voi Oulua silti kutsua Suomen pohjoisimmaksi opiskelijakaupungiksi. Oulu on reilun 200 000 asukkaan kaupunki, jonka väestöstä noin 10 % on opiskelijiota. Oulun koulutustarjonta on kansainvälistä huipputasoa ja korkean koulutuksen mahdollistama kehitystyö synnyttää alueelle tasaisesti uusia työpaikkoja. Oulussa myös panostetaan tutkimukseen ja kehitykseen asukasta kohti enemmän kuin missään muualla Suomessa. Oulu on tulevaisuuden suunnannäyttäjä etenkin ICT-, terveys ja ympäristöteknologian alalla. Oulussa on panostettu myös opiskelijoiden verkostoitumiseen ja tänä vuonna 2020 Ouluun syntyy Suomen suurin sisäkampus, kun ammattikorkeakoulujen opiskelijat muuttavat saman katon alle yliopisto-opiskelijoiden kanssa. Kirsikkana kakun päällä, Oulussa opiskelijat pääsevät tekemään yhteistyötä start up -yhteisön kanssa, mikä saattaa olla opiskelijan tulevalle uralle merkittävä sattuma. 

Oulu on kolmen korkeakoulun kaupunki ja erilaisia opiskeltavia aloja näistä kouluista löytyy yli 60. Koulut ovat Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu sekä Diakonia-ammattikorkeakoulu. Kuten asiaan kuuluu, myös Oulusta löytyy eri alan opiskelijoille omia ainejärjestöjään, joissa saman alan opiskelijat pääsevät tutustumaan toisiinsa. Yksin opiskelija ei siis varmasti jää, vaikka hän ei Oulusta ketään opiskeluiden alussa tuntisikaan!

Sen lisäksi, että Oulusta löytyy monipuolinen koulutustarjonta, löytyy sieltä runsaasti tekemistä myös opiskeluiden vastapainoksi. Toki Oulun reilulle 20 000 opiskelijalle on tarjolla myös jos jonkinmoista opiskelijaelämään liittyvä aktiviteettia, mutta vapaa-aikana on mahdollisuus harrastaa ja nauttia kulttuurista. Vapaa-aikaansa voi viettää Oulussa monipuolisesti ilman, että tarvitsisi lähteä kovin pitkälle keskustasta seikkailemaan. Keskustan välittömästä läheisyydestä löytyy ravintoloita, kahviloita, lenkkipolkuja, kuntosaleja, elokuvateatteri, luistelukenttä ja paljon muuta. Oulun korkeakoululiikunta tarjoaa myös monipuolista aktiviteettia opiskelijoille. Onpa Oulussa mahdollista myös osallistua vaikka festareille tai hypätä laskuvarjohyppy. Oulu on myös suht’ lähellä monia Lapin laskettelukeskuksia kuten Syötettä ja Leviä, joten minilomalle pääse Oulusta hyvinkin nopeasti. 

Oulu pitää opiskelijoistaan hyvää huolta, muun muassa tarjoamalla Suomen mittakaavalla edullisimman opiskelija-asumisen. Siistejä ja kohtuuhintaisia asuntoja on saatavilla niin kaupungin ytimestä kuin korkeakoulukampusten lähettyviltä. Asuntoja vuokraavat sekä Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö että yksityiset vuokranantajat. Hinnat ovat myös yksityisellä puolella kohtuulliset. Tämän lisäksi perinteistä opiskelijakorttia vilauttamalla saa alennusta monista paikoista kuten kampaamoista ja teattereista aivan kuin muuallakin Suomessa. Lisäksi Oulussa on erinomaiset pyörätieverkot, joita hoidetaan myös talvisin. Oulussa opiskelijan ei siis tarvitse huolehtia auton hankkimisesta, sillä pyörätiet ja julkinen liikenne tarjoavat nopeaa liikkumista paikasta toiseen. Pyöräteitä kiemurtelee Oulussa jopa 600 kilometrin edestä. Oulu on seurannut etelän suurimpien kaupunkien perässä ja vuokrattavat kaupunkipyörät saapuivat Oulun katukuvaan kesällä 2019.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *